DoporučujemeZaložit web nebo e-shop

Přímětský tábor 2022

Den první

První den našeho prvního ročníku jsme zahájili vycházkou na Templštýn. Procházku jsme vzali trošku obklikou. Vyšli jsme z Dukovan směr Bílá Skála. Zde jsme si dali malou svačinu kterou jsme měli z domu o maminek nachystanou. Málo z nás vědělo o tak krásném výhledu na údolí řeky Jihlavy. Dále jsme pokračovali k jeskyňi. Bohužel strejda Vinca ani strejda Honza netrefili správnou odbočku tak jsme se do jeskyně nepodívali. Vylezli jsme tedy zpět na "hlavní" cestu a pokračovali jsme směr Templštýn. Na Templštýnu jsme se podívali na vyhlíku a na zříceninu. Ty výhledy jsou prostě boží!!! Po prohlídce okolí jsme seběhli dolů pod Templštýn, kde jsme se nadlábli polívky a pokračovali jsme dále kolem řeky domů. 3x jsme brodili řeku, která byla úžasně teplá! Během brodění a odpočíváním jsme se zvádli i vykoupat a to bylo teprve příjemný osvežení!!! Během cesty jsme pozorovali různé drobné živočichy v okolí řeky. To byli především ještěrky. No celý krásný den se nám trošku protáhl a rodiče nás netrpělivě vyhlíželi.

Den druhý

Počasí nám ale jako strašně nepřálo!!! Jak by řekl děda z filmu Na samotě u lesa Prší a prší. Ale vedoucí byli kreativní zabavili nás hrami prvně na hasičárně a během toho vymýšleli, jak se změní plán. Vymysleli to geniálně a vzali nás do Vědecko-zábavného centra VIDA! v Brně. Tolik vědy co tam bylo... Rozdělili jsme se na několik skupinek a s námi jeden vedoucí. Prošli jsme celý areál a všude jsme něco odzkoušeli. Dlouhou chvíli po poledni jsme vyrazili domů. Při cestě jsme se stavili v Ivančicích na oběd... Na borůvkové knedlíky heč! Kolem 16 hod jsme dorazili zpět do Dukovan, kde jsme hráli hry a čekali na rodiče.

Den třetí

Ráno jsme se sešli na našem oblibeným místě. Na hasiřárně... Po ranním brífinku a rozdání svačinek jsme vyrazili na výlet směrem do Hrotovic. Jeli jsme po polních cestách kolem Slavětic a poté lesem na přírodní koupaliště v Hrotovicích. Tady jsme se krátce vykoupali a jeli na oběd. Po obědě jsme to vzali naučnou stezkou Hrotovicka směrem na Boříkovský dvůr. Kousek za Boříkovským dvoremsou krásné rybníky, kde jsme se zase vykoupali.  Po krátkém osvěžení a odpočinku jsme vyrazili směr domů. Po cestě jsme dali jestě zmrzlinku v lihovaru v Rouchovanech  a hurá dom.  Počasí nám krásně vyšlo.

Den čtvrtý

Sluníčko krásně pálí, a my už přemýšlíme kam pojedeme na výlet. Nasedli jsme do aut a jeli jsme se koupat do Vémyslic, tady jsme byli do oběda, kde jsme hráli zpočátku různé hry, jak pohybové tak i deskové. Každý si vybrak co chtěl hrát. Na oběd jsme se přemístili do Hrotovic. Zde jsme zdlábli oběd, ale nevěděli jsme kde budeme pokračovat. Po krátkém a rychlém odhlasování jsme zajeli na místí koupaliště, kde jsme byli i včera. Zase naše největší zábava byla samozřejmě na skluzavce. Na té jsme strávili asi nejvíc času. Kolem 16hod jsme vyazili domů, kde už na nás rodiče. Ti ale nevěděli, kam půjdeme ještě večer. Šli jsme ke strejdovi Horníkovi na spaní pod širákem. Ale kromě spaní, tak měl nachystaný dalekohled, kterým jsme se mohli podívat až do vesmíru.

Zítra Vám dáme víc info jak se nám to tady líbilo.